Az iPhone követi a felhasználót akkor is, ha a beállítások ki vannak kapcsolva

Az iPhone akkor is nyomon követheti a tartózkodási helyét, ha az egyes beállítások ki vannak kapcsolva – figyelmeztetett egy új biztonsági jelentés.
Az Apple adatvédelmi irányelvei szerint az iPhone helyszolgáltatásai “rendszeresen névtelen és titkosított formában küldik el a közeli Wi-Fi hotspotok és cellatornyok földrajzi címkével ellátott helyét”, de a felhasználók szisztematikusan letilthatják ezeket a szolgáltatásokat.

Brian Krebs biztonsági kutató azonban talált néhány rendszerszolgáltatást az iPhone 11 Pro-hoz – és esetleg más iOS 11-et futtató iPhone 11-es modellekhez – továbbra is szolgáltatta az adatokat az Apple számára, még akkor is, ha letiltották. Az Apple iPhone 11 Pro szakaszosan keresi a felhasználó helyadatait akkor is, ha az összes alkalmazás és rendszerszolgáltatás be van állítva, hogy soha ne kérje ezeket az információkat.

Azt állítja, hogy az akkumulátor ikon bal oldalán található kis átlós felfelé mutató nyíl jelzi, hogy a helyalapú szolgáltatások futnak, és rendszeresen megjelennek azok után is, hogy az összes helymeghatározó szolgáltatást letiltották. Az Apple saját támogatási fóruma szintén tele van panaszokkal az iPhone-ügyfelektől, akik ugyanazt a problémát tapasztalják.

“A telefonom folyamatosan mutatta a helykövető ikont az állapotsorban, de az adatvédelmi beállítások nem mutatnak olyan alkalmazásokat, amelyek aktívan követik a tartózkodási helyemet” – írta egy felhasználó.

A biztonsági szakértő jelentette az esetleges adatvédelmi hibát az Apple-nek, bizonyítékot szolgáltatva arra, hogy “az eszköz továbbra is megkeresi a felhasználó helyét, amikor az egyes alkalmazások és rendszerszolgáltatások” soha “helyadatokat kérnek”.
Által javasolt

Az Apple mérnöke elmondta a kutatónak, hogy a vállalat “nem lát tényleges biztonsági következményeket” a zászlóshajó készülékekkel kapcsolatban, amelyek időnként gyűjtik a Tovább