Otthon

Interior dizájn trendek, amire érdemes lesz figyelni 2024-ben

Nem számít, hogy teljes felújítást tervezel, vagy csak néhány egyszerű frissítést a belső tértervezésedben, érdemes figyelmedet fordítani az idei évre tervezett trendekre. Az erőteljes színektől a természet ihlette díszítőelemekig, itt van minden, amit tudnod kell…

FENNTARTHATÓ LAKBERENDEZÉS Az elmúlt évtizedben a fogyasztás kiemelten fontos téma volt, és jogosan. A bolygó gyors cselekvést igényel tőlünk, és egyre többen lépnek fel a környezetbarát szemléletű életmód felé, legyen az egyszer használatos műanyagok mellőzése vagy fenntarthatóbb lehetőségek keresése.

Ez nem csak a gyorsdivat és a műanyag zacskók megállításáról szól, egyre többen vizsgálják meg életmódjuk minden aspektusát és figyelembe veszik döntéseink hatásait.

Amikor a lakásról van szó, számos módon javíthatod otthonod fenntarthatóságát. Vásárolhatsz újrahasznosított anyagokból készült termékeket, támogathatod a helyi kézműveseket és beszerezheted a már előzőleg használt bútorokat. Érdemes olyan akkreditációkat is keresni, mint az FSC, hogy biztos lehess abban, hogy a fenyőtető ajtók, bejárati ajtók és egyéb fa termékek, például beltéri ajtók, fenntarthatóan forrásból származó fából készültek.

TÉRKÉPES KÉKKEL ELLENŐRIZETT FALAK A Pantone a kék színt választotta az Év Színének 2020-ra, tehát hivatalosan is elmondhatjuk, hogy a kék az új szürke! Az idei évben az „Elegáns Kék” nyerte el a koronát, és pont azt nyújtja, amit ígér, azaz klasszikus és elegáns érzést. Tökéletes árnyalat egy hangsúlyos falhoz, és gyönyörűen mutat egy különleges tükörrel vagy galériává alakítva.

Valószínűleg már észrevetted az Instagramon a kék falak megnövekedett számát, és feltételezem, hogy még sokkal több várható. Bocsáss meg, szürke, jól szolgáltál és még mindig remeknek tartalak, de most a kék ideje jött el…

A TERMÉSZETET AZ OTTHONBA Gondolj visszafogott, skandináv stílusra meleg tónusokkal és természetes anyagokkal. Ez a rusztikus báj hatalmas lesz a belsőépítészet világában 2020-ban, amely elfordul a hideg színpalettáktól és inkább olyan földszínek felé fordul, mint például zabpehely, sárga és a Dulux „Az Év Színe”, a lenyűgöző lágyzöld árnyalat, a Nyugodt Hajnal.

Invesztálj minőségi darabokba, mint egy fa szék vagy dohányzóasztal, szórtass szét otthonodban egy csokor házi növényt, és adj melegséget olyan kiegészítőkkel, mint plédek és párnák az egymáshoz illő árnyalatokban. Játszadozz a textúrákkal, legyen az vastag kötött pléd vagy berber stílusú szőnyeg, hogy teljessé tegye a kinézetet.

VAKOLAT-HATÁSÚ FALAK Az belső téglafalak és a láthatóan kinti szerkezetek tartós trendek voltak az elmúlt évtizedben azoknak, akik a New York-i loft apartmanok hangulatát akarták reprodukálni. Most? Az a divat, hogy vakolat-hatású falakkal díszítünk. Gyanítom, hogy ebben a Kim és Kanye lehetnek felelősek.

Ha nem vagy lelkes az ötlettől, hogy egyszerűen élj a nyers vakolattal, de még mindig ezt a homokszínű megjelenést akarod falaidon, akkor a Farrow and Ball „Vakolat Beállítása” árnyalata lehet az ideális választás. Egy gyönyörű poros rózsaszín szín, amely egy újonnan vakolt otthon megjelenését idézi. Ez a tökéletes neutrális árnyalat mind a hagyományos, mind a modern otthonok számára.

SÖTÉT KONYHASZEKRÉNYEK A fekete és sötétkék konyhaszekrények iránti keresések az elmúlt néhány évben hatalmasat nőttek, és ez egy olyan trend, ami 2020-ban hatalmasan divatosnak ígérkezik. Legyen szó modern stílusú rejtett konyháról vagy hagyományos shaker megjelenésről, a kék és a fekete a pillanat színei. Kombináld fa munkalappal és állványos polcokkal, amelyeken láthatóak a lábosok és serpenyők egy rusztikus megjelenésért.

Valami modernebbre vágysz? A márvány munkalap gyönyörűen mutat fekete és sötétkék konyhaszekrényekkel, arany fogantyúkkal a maximális konyhai elegancia érdekében.