Technológia

Miért válaszd az iPhone 11 telefont a mindennapokra

iPhone 11 külsejében kísértetiesen megegyezik az elődjeivel, ám belsőben elég sok változáson és ráncfelvarráson esett keresztül. Belül bizony megkapta a legújabb A13-as processzort, ami elsőre nem hangzik nagy újításnak pedig bizony elég komoly támogatást nyújt az iPhone 11-nek. Ezzel a processzorral egy időben több komplex feladatot is épes hiba nélkül véghez vinni a mobilunk, mint például több videót felvenni.

A legjobb iPhone 11 tokok

Új készülékhez új hátlapot érdemes vásárolni, és ezt az Apple is előszeretettel hangoztatja. Minden évben új kollekciót dob piacra. Ezek között megtalálhatóak az ütésálló védőtokok, amelyek nagy valószínűvéggel óvják meg a telefon sarkait is és a kijelző egészét. Mint minden telefonnál érdemes egy pillantást vetni a legjobb telefontokokra. Bár a készülék mérete nem tér el az előző Apple iPhone-tól, azonban a kamera megnövekedett mérete miatt az új iPhone 11 tokok illeszkednek csak megfelelően a telefonra. Ahhoz, hogy megtaláljuk a nekünk legjobban tetsző védelmet érdemes a használat módját elemeznünk. Amennyiben gyakran szaladgálunk a telefonunkkal és ritkán vagyunk egy helyben érdemes egy olyan típust választani ami fokozott védelmet nyújt a hátlapnak és a kijelzőnek egyaránt, mert nagyobb a valószínűsége a készülék elejtésének. Viszont ha inkább irodában dolgozunk és nagyobb valószínűséggel van a telefon az asztalon, mint a zsebünkben, akkor meg elelégedhetünk egy elegánsabb, kevésbé robosztus hátlappal is.

A mindennapokban energia­takarékos magok végzik a munkát, így az akkumulátor sem terhelődik annyira és az iPhone 11 élettartama hosszabb lesz. De ejtsünk egy pár szót a CPU és a GPU teljesítményéről is.

iPhone 11 processzor teljesítmény

A CPU-ban összesen 6 mag található, 4 energiatakarékos és 2 nagy teljesítményű, amik más-műs funkciót látnak el. Természetesen az energiatakarékos az elődjéhez képest 40%-kal kevesebb energiát, míg a nagy teljesítményű is 30%-kal kevesebb energiát fogyaszt. A gyorsaság mind a két fajta mag esetében megegyezik, 20%-kal előzi meg az egy évvel korábban kiadott iPhone-t.

Az iPhone 11-ben a GPU teljesítményét is 20%-kal növelték, ennyivel lett gyorsabb és természetesen itt is ügyeltek az energia fogyasztásra, ami 40%-kal kevesebb. Ezzel tartják az ütemet a játékfejlesztőkkel, akik egyre inkább a nagy teljesítményű készülékekhez gyártanak játékokat. Továbbá az AR is egyre jobban teret hódít, amiknél szintén nem hátrány a brutális erő.

AI Mesterséges intelligencia

A legújabb Apple tervezés a Neural Engine, ami 8 magos és akár 20%-kal gyorsabb mint elődje. De hogy ez mire jó? Ezt használja többek között a Face ID és a triplakamera rendszer is. Az iPhone 11 kialakításakor a mérnökök figyeltek arra is, hogy új gépi tanulást fejlesszenek a készülékbe. Sikerült olyan alkalmazást létrehozniuk, amivel a telefon egybillió műveletet tud elvégezni röpke 1 másodperc alatt. Többek között ettől lesz olyan bivalyerős ez a telefon.

A fentiek miatt összességében 1 órával igazoltan többet bír az iPhone 11 akksija, mint az elődje. Egy lazább napon, akár 27 órát is képes a készülék életben maradni töltés nélkül, ami azért nem egy rossz teljesítmény ma az okostelefonok piacán.

Dupla lencsés iPhone 11 kamera

A kamerák táján az egyik legelképesztőbb újítás az éjjeli fotó mód. Egyszerűen tökéletesre fejlesztették ezt a funkciót az iPhone 11 kamerájában. Minőségi, világos, és zajmentes fotókat készít az Apple legújabb telefonja.De nem mehetünk el szó nélkül a még szélesebb látószög mellett sem.

Ezzel a funkcióval négyszer annyi fér bele a kamerába mint eddig, a szülinapi bulikon a szélen állók is simán beleférnek a képbe, vagy az egész hegyvonulatot is le tudjuk fotózni túrázás közben. Ja és videózás közben fotót is lehet készíteni, így a szülinapi gyertyafújásról sem marad le fotó/videó.

iPhone 11 árak és tárhelyek

Az alap modell ára meglepően olcsó az eddig megszokottakhoz képest, ez azért lehet mivel a csomagban nincs mellette gyorstöltő, ami könnyen meg tudja dobni a árát. Így, ha hagyjuk teljesen lemerülni az iPhone 11 telefonunkat és nincs hozzá gyorstöltőnk, akkor bizony 3 órát kell várni a teljes harckészültségig.

Összességében az iPhone 11egy nagyon jól összerakott telefon lett, ami azon kívül, hogy brutálisan gyors egy csomó új, szuper funkcióval is bővült. A nagy játékosok, a hobbifotósok, az órákig filmezők vagy a zenehallgatók is megtalálják benne azt a funkciót amiért nekik érdemes ezt a telefont megvenniük.

forrás: https://www.phonebox.hu