Telefontok és új iPhone bemutató közeledik

Az Apple az eddigiekhez képest váratlan időben mutatja be az idei új széráis iPnoe okostelefonokat, köszönhetően a vírushelyzet okozta beszállítói nehézségeknek. Ha hihetünk a híreknek az új telefon az iPhone 12 nevet fogja megkapni a szokásos Max és Pro kiegészítésekkel, amikkel a telefonok felszereltségi fokozatait és a méreteit különböztetik meg egymástól.

Specifikáció és tulajdonságok

Az új eszközökben számtalan változtatásra számítunk, akár a Face ID, a kamerák vagy a kijelzők tekintetében is. Ezek mellett pedig teljesen új technológiákat is beépítenek majd az iPhone 12 széria telefonjaiba. Az egyik ilyen fontos fejlesztés, hogy az Apple készülékei képesek lesznek az 5G fogadására és használatára, amikkel az internetet is gyorsabban használhatjuk bárhol a világon, ahol találunk ilyen lefedettséget. Ehhez természetesen egy erősebb akkumulátor is dukál, amivel az 5G élményt még tökéletesebbé teszi nekünk a gyártó.

Külső dizájn és új telefontokok

Mivel a külsőben is nagyon sok újítás érkezik, az iPhone 12 telefontokok is megújulnak. Különlegesebb megoldásokkal fog előrukkolni a gyártó, de természetesen a szilikon tok, a bőr tokok és az átlátszó iPhone tokok is megmaradnak.

Már elkezdték a különleges és ütésálló telefontokok gyártását az új iPhone készülékekre. Nemrég mutatta be legújabb ütésálló kollekcióját a TokZone.hu telefontokok forgalmazásával foglalkozó webáruház. A tokok nagy figyelmet szentelnek készülékek gyári állapotának megóvására. Minden telefontokot úgy alakítottak ki, hogy az megőrizze a már megszokott dizájn vonalat és emellet minden funkció könnyen hozzáférhető maradjon. A védőtokok vastagsága úgy lett kialakítva, hogy tökéletesen kompatibilis minden vezeték nélküli töltővel. A töltőcsatlakozók pedig olyan szélesre vannak vágva, hogy könnyedén beleillenek az utángyártott kábelek is.

A külsejét tekintve az elmúlt évek lekerekített gömbölyű formival szakítva az iPhone 5-nél megismert szögletesebb vonalakat hozza vissza az Apple, aminek mi személy szerint nagyon örülünk. Emellé az acél váz már csak hab a tortán. A színekben sem kell majd csalódnunk. Ahogy már megszoktuk az alapmodelleknél szélesebb, vibrálóbb színeket kapunk majd, míg a magasabb felszereltségű iPhone 12 modelleknél a mélyebb, komolyan tónusok kerülnek előtérbe. Állítólag egy mély navy blue színben is elérhetőek lesznek az iPhone 12 Pro telefonjai. Kíváncsian várjuk, hogy ez új színként, vagy valamelyik helyére kerül majd a választékban.

Apple iPhone, a 12. széria

Négyféle telefonról hallottunk, amikkel hamarosan megismertet minket a gyártó. Az lap iPhone 12 modell mellett az iPhone 12 Pro, az iPhone 12 Max és az iPhone 12 Pro Max is megérkezik szeptemberben. Ezek között tudásbeli és méretbeli különbségek lesznek, amik az árakon is megmutatkoznak majd.

A kamerák háza táján is érkezik egy nagy változtatás. Az iPad Pro 2020-nál bemutatott LiDAR-szkenner lesz a negyedik kamera a telefonon, ezzel az AR élményünket fokozzák. Továbbá, úgy hallottuk, hogy a Face ID felismerést is fejleszti az Apple.

Az akksi tekintetében az előrejelzések alapján egy legalább 4,400mAh képes kütyüt szerelnek az iPhone 12 készülékekbe, így a hosszabb utakon sem kell aggódnunk, hogy a telefnunk nem bírja a sok internetezést, mozizást vagy játékot, telefonálást. Az új telefonnal együtt, ahogy már megszokhattuk egy új iOS szoftver is érkezik, ami már a 14-es verzió lesz.

Tartozékok és a hivatalos bemutató

A pletykák szerint az új iPhone 12 modelleknál a fülhallgató de a töltő is vezeték nélküli lesz. Az iPod-okat már megszoktuk, de a csak vezeték nélküli töltésre képes megoldásra nagyon kíváncsiak vagyunk.

Ahogy látjátok, nagyon sok változtatásra készül az Apple a 2020-as évben. A fentiek közül persze néhány még csak a szakértők előrejelzése, de ha hihetünk nekik jó néhány a fentiek közül megvalósul majd az új iPhone 12 szériában. Pár nap múlva minden kiderül…

A hivatalos bemutatót szeptember 15.-re hirdették meg, ezt élőben az Apple.com oldalán követheted az ott megadott kezdéssel.