Technológia

Widgetek az iOS 14-ben

Az iOS 14 bemutatja a kezdőképernyő új dizájnját, amely sokkal több testreszabást tesz lehetővé a widgetek beépítésével, az alkalmazások teljes oldalainak elrejtésének lehetőségeivel és az új App Library-val, amely mindent bemutat, amit egy pillanat alatt telepített.

A Today Center, amely balról jobbra csúsztatással érhető el az iPhone kijelzőjén, teljesen új megjelenést kapott, teljesen újratervezett widgetekkel.
A kütyük minden eddiginél több adatot szolgáltatnak, hogy nagyobb funkcionalitást biztosítsanak, és az Apple újratervezte widgetjeit olyan alapértelmezett alkalmazásokhoz, mint a Naptár, a Részvények és az Időjárás. Új widgetek is találhatók a Screen Time és az Apple News számára.

Az összes widget-opció megtekinthető a Widget-galériában, ha hosszan megnyomja a képernyőt, kiválasztja a „Kezdőképernyő szerkesztése” lehetőséget, majd megérinti a „+” gombot. A Widget Gallery widget-javaslatai azon alapulnak, hogy a felhasználók mit telepítenek a legjobban, és a harmadik féltől származó alkalmazásfejlesztők új widget-élményeket teremthetnek alkalmazásaikhoz.

Bármelyik widget kihúzható a Today nézetből, és közvetlenül a kezdőképernyőre, ahol közvetlenül az alkalmazás ikonjai mellett helyezhető el. A Kezdőképernyő különböző oldalain többféle widget is rendelkezhet, az Ön igényeinek leginkább megfelelő módon rendezve.

Widget méretek

A Mai nézet és a Kezdőképernyő widgetjei kicsi, közepes és nagy méretűek, mindegyikük eltérő információsűrűséggel rendelkezik. Az Apple News widget kicsi verziója például csak egy történetet mutat, de a nagyobb verzió három.
Az egyes widgetméretekhez tartozó információk az alkalmazástól függően változnak, ezért érdemes különböző méretekkel és beállításokkal kísérletezni, hogy megtudja, mi működik a legjobban.

Akár 10 modult is egymásra rakhat a hely jobb kihasználása érdekében, a Today nézetben és a kezdőképernyőn egyaránt. Ha egy halom widgetet halmoz fel, akkor ellop segítségével kicserélheti őket.A szolgáltatás maximális hasznosságot nyújt, miközben minimális helyet foglal el.

Van egy külön Smart Stack funkció, amely eltér a widgetek halmozásától. A Widget Gallery nézetben létrehozott Smart Stack olyan widget-verem, amely az idő, a hely és a tevékenység alapján automatikusan megjeleníti a legjobb widget-lehetőséget. Például, ha egymásra rakja az Apple News widgetet, a Naptár widgetet és a Maps widgetet, akkor ébredéskor megjelenhet az Apple News, így meg tudja fogni a legfrissebb híreket, a Naptár eseményeit, amint azok napközben megjelennek, és Apple Maps éjjel.

Siri Javaslatok Widget

Az intelligens veremtől eltekintve létezik egy Siri javaslatok modul, amely az eszközön található intelligenciát használja az iPhone használati szokásai alapján javasolt műveletek felszínre hozatalához. Ha mindig hallgat egy podcastot a munkahelyi vonaton, akkor a megfelelő időpontban megjelenhet a Podcastok widget. Ha 16 órakor nyitja meg a Starbucks alkalmazást, hogy minden nap délutáni kávét rendeljen, akkor a Starbucks widget megjelenhet az idő közeledtével. Ha egy javaslatot megérint a Siri widgetben, a műveletet az alkalmazás megnyitása nélkül hajtja végre.

forrás: https://9to5mac.com/2020/09/16/how-to-use-iphone-home-screen-widgets-ios-14