Technológia

ZTE Axon 30 kijelző alatti kamerával felvértezve

Sok szó esett már a kijelző alatti kamerákról – a Samsung „UPC”-jétől kezdve a Xiaomi állítólagos kutatásaiig a technológiával kapcsolatban – de a ZTE az, amelyik jóval a mezőny előtt jár.

A ZTE Axon 20 már 2020 végén elindult, most az Axon 30 frissítése július 27-én érkezik – ha a kínai közösségi oldalon, a Weibo-n kiszivárgott bejegyzésekből következtetni lehet.

Nem összetévesztendő az Axon 30 Ultra 5G-vel – amely 2020 közepén érkezett, és nem rendelkezett kijelző alatti kamerával -, az Axon 30 teljesen másképp néz ki, mint az a modell.

Itt azonban az érkező készülék előlapján egyértelműen nem látszik lyuk vagy notch kamera. A legnagyobb kérdés tehát az, hogy ez ugyanaz a kijelző alatti technológia, mint amit a 2020-asban láttunk – vagy pedig egy új, frissített formáról van szó.

A ZTE hivatalosan is ugratott néhány információt a készülékkel kapcsolatban, egy bejegyzésben megerősítve, hogy a képernyő – amely vélhetően 6,92 hüvelykes OLED panel – a DCI-P3 színskála 100 százalékát lefedi, és 10,7 milliárd szín megjelenítésére képes.

ZTE
Ahogy a fenti képen is látható, érdekes a telefon hátlapi kameraelrendezése. Ez vélhetően egy 64 megapixeles fő kamera lesz fent, egy 8 megapixeles nagylátószögű lejjebb, amelyet két kisebb felbontású szenzor – egy 5 és egy 2 megapixeles – szegélyez, amelyek valószínűleg makró és mélységérzékelési képességeket szolgálnak majd.

Ennyi az összefoglalója annak, amit jelenleg tudunk. Meglátjuk, hogy a július 27-i kínai megjelenési dátum előtt mennyi információ kerül még felszínre, amikor is több információt tudunk hozni erről a kijelző alatti technológiáról.